Verrassende transfer: Baptiste Planckaert keert terug naar procontinentaal team

Winst in Kortemark Foto: VDB

aptiste Planckaert verlaat Katusha-Alpecin volgend jaar voor het procontinentale WB Aqua Protect-Veranclassics van Chris­tophe Brandt.

De 29-jarige West-Vlaming verliet de ploeg in 2017 voor een promotie naar de World Tour, reed dit jaar met de Giro zijn eerste grote ronde, maar kon er mede door blessures nooit spraakmakende resultaten boeken. De sprinter genoot ook interesse van AG2R-La Mondiale, Cofidis en Roompot, maar verkiest een terugkeer naar de ploeg waar hij in 2016 zo succesvol was. “De gesprekken verlopen constructief. We naderen een akkoord”, aldus Brandt. Planckaert won gisteren overigens in Kortemark.

Versterking voor Mathieu

Roy Jans is de eerste aankoop voor de wegploeg van Corendon-Circus rond Mathieu van der Poel. De 27-jarige Limburger reed dit jaar voor Cibel-Cebon. Ook Kenneth Vanbilsen (Cofidis) heeft al met het team van de broers Roodhooft gepraat maar concentreert zich nu op de Vuelta waar hij gisteren Nacer Bouhanni mee aan de dagzege hielp. Jasper Philipsen van zijn kant is er nog niet uit. Blijven bij het team van Axel Merckx of toch maar ingaan op de voorstellen van Lotto-Soudal, Quick Step Floors of één van de ander WT-teams.

Door bvc/gvdl
AANGERADEN