Filou Oostende is de nieuwe naam van de landskampioen

Foto: BELGA

De drie komende seizoenen prijkt Filou, een bier van brouwerij Van Honsebrouck uit Izegem, als hoofdsponsor op het shirt van recordkampioen en recordbekerwinnaar BC Oostende. Voortaan heet de club Filou Oostende.

De periode zonder hoofdsponsor duurde voor titelverdediger Oostende slechts één competitie. Filou en BC Oostende sloegen vrijdag de handen in elkaar. “Deze partner matcht niet alleen qua filosofie, maar evenzeer op financieel én commercieel vlak. Filou is een jonge en guitige sponsor. Dit speciaal bier is al in heel wat takken van de sport aanwezig, maar besloot om na twee jaar zijn succesvol partnerschap bij BC Oostende naar een hoger niveau te tillen”, zegt commercieel directeur Vanessa Flamez..

“We zijn al twee seizoenen vertrouwd met BC Oostende als partner. Daarmee is de liefde voor BCO alsmaar gegroeid. Het is een eer om de naam van een Belgische topploeg te mogen dragen. Vorig seizoen heeft deze club geschiedenis geschreven met de zevende landstitel op rij binnen te rijven, dat is onwaarschijnlijk sterk. Met een topploeg als BCO wil Filou zich graag identificeren”, benadrukt Xavier Vanhonsebrouck, CEO van de gelijknamige brouwerij.

BCO-voorzitter Johan Verborgh noemt een hoofdsponsor als Filou “een droom voor onze club”. “De fans kunnen letterlijk de sponsor smaken”, merkt de preses guitig op. “Iedereen lust dit biertje graag: van abonnee tot occasionele bezoeker, staff en crew én zelfs de spelers en coach. Voor de spelers is het echter een liefde met kwantiteitsbeperkingen.”

Filou Oostende blijft thuis in het geel basketten en draagt buitenshuis een rood shirt. Met de keuze voor rood en geel als clubkleuren stapt men in de traditie van de club. VG Oostende die als eerste club het stamnummer 245 had, speelde ook in deze stadskleuren. VGO won in 1962 de eerste beker van België voor Oostende. 245 is ook vandaag nog het stamnummer van de Oostendse basketclub.

Door rpo
  • Meest recent