Birger Verstraete van de hel naar de hemel: “Deze selectie voor de Rode Duivels komt niet uit het niets”

Foto: BELGA

Birger Verstraete (24) beleeft een emotionele week. Donderdag werd hij met AA Gent nog uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Europa League. Vrijdag werd hij voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels. “Hier had ik in mijn stoutste dromen niet aan durven denken”, reageerde de 24-jarige middenvelder.

“Ik vind het ongelooflijk dat ik opgeroepen ben te midden van zo’n generatie Rode Duivels, met zoveel klassespelers. Ik ben enorm tevreden, maar het is ook een beloning die niet uit het niets komt. Het is het bewijs dat je in het voetbal altijd vooruit moet kijken en hard moet blijven werken.”

“Ik ben fier dat ik deel mag uitmaken van de Rode Duivels, ook al omdat er de voorbije jaren toch weinig spelers uit de Jupiler Pro League de selectie haalden. Maar ik ben nu al bezig met onze wedstrijd van zondag op Cercle, waar ik de teleurstelling van Bordeaux een beetje hoop weg te spoelen. Deze selectie geeft een goed gevoel, maar de volgende dagen primeert de club”, aldus Verstraete.

Fantastische spelers

“Daarna kan ik me focussen op de Rode Duivels. Ik kijk er naar uit om te trainen tussen al die fantastische spelers. Het is een geweldige uitdaging om te tonen dat ik ook daar van waarde kan zijn en het niet bij deze ene selectie te laten. Maar voor mij verandert dit op zich niets. Ik blijf dezelfde en ik besef heel goed dat ik me in de eerste plaats bij AA Gent moet blijven laten zien.”

Verstraete komt niet in een groep met allemaal onbekenden terecht. “Als jonge kerel heb ik bij Club Brugge nog met Thomas Meunier gespeeld. Jongens als Trossard, Dendoncker en Castagne ken ik ook nog van bij de beloften. Het wordt leuk om hen weer te zien in deze omstandigheden.”

Door vdm, vtvn