Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM zet per direct de activiteiten stop: alle vluchten geschrapt

Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

SHS Aviation, het moederbedrijf van de Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM, zet alle activiteiten per direct stop, zo meldt het in een persbericht. VLM wordt in vereffening gesteld.

Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering besliste SHS Aviation vrijdagavond om VLM te ontbinden en in vereffening te stellen. De vereffening treedt onmiddellijk in werking. Er werden twee vereffenaars aangeduid die instaan voor de contacten met mogelijke overnemers. Bij VLM zijn in totaal 85 personen werkzaam.

Eerder deze maand werd al meegedeeld dat bijna alle lijnvluchten VLM vanuit Antwerpen werden geschrapt en dat het zich voortaan zou focussen op business chartervluchten en de routes Antwerpen-London City Airport en Antwerpen-Zurich. Ook die lijnvluchten worden nu stopgezet.

In 2016 ging de maatschappij al eens over de kop. Toen werd een doorstart gemaakt met SHS Antwerp Aviation, onderdeel van het Nederlandse SHS Aviation.

“Geen onoverkomelijke ramp”

Voor Marcel Buelens, de CEO van de luchthavens van Antwerpen en Oostende, komt het nieuws niet als een verrassing. “We wisten dat de doorstart in 2016 fragiel was. Bovendien probeerde het bedrijf veel te snel te groeien.” Volgens Buelens is het stopzetten van de activiteiten van VLM “geen onoverkomelijke ramp” voor Antwerp Airport. “We kijken al geruime tijd naar alternatieven. De verbinding naar Londen willen we zeker behouden, daarvoor lopen gesprekken met de maatschappij Flybe.” Flybe vliegt sinds maart van dit jaar al tussen Antwerpen en London Southend Airport, in samenwerking met Stobart Air.

Door rrln
VOOR ABONNEES