Op de valreep: Charly Musonda wordt door Chelsea uitgeleend aan Vitesse

Bron © Voetbal International

Foto: AFP

Charly Musonda Junior speelt dit seizoen (opnieuw) niet in de kleuren van Chelsea. Het Belgische dribbelkont wordt door de Blues voor één seizoen uitgeleend aan Vitesse. De Nederlandse eersteklasser heeft al enkele jaren een samenwerking met Chelsea en huurde vorig seizoen bijvoorbeeld het Engelse toptalent Mason Mount.

“We hebben Charly al drie jaar op de radar staan”, zegt technisch directeur Marc van Hintum op de clubwebsite. “Hij is een veelzijdige speler, die zowel op de tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig.”

Musonda speelde in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, voordat hij in de zomer van 2012 - samen met zijn oudere broers Tika en Lamisha - de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Chelsea. In het seizoen 2015-2016 werd Musonda verhuurd aan het Spaanse Real Betis. In augustus 2017 maakte hij zijn officiële debuut in de Premier League met een korte invalbeurt in de thuiswedstrijd van Chelsea. Na een aantal duels in het eerste elftal, werd de zoon van ex-Anderlecht-middenvelder Charly Musonda in januari 2018 opnieuw verhuurd, nu aan het Schotse Celtic.

Na drie speeldagen is Vitesse met vijf punten zesde in de hoogste Nederlandse afdeling. 

 

Door vtvn
Meer voetbal