OdeGand nog steeds op zoek naar jong pianotalent

Gent - Frederik Sioen, pianist John Gevaert en Klarapresentator Sander De Keer, zijn nog steeds op zoek naar jong pianotalent dat bereid is zich met elkaar te meten. De drie vormen de jury van de 123-pianobattle die Gent Festival Van Vlaanderen op zaterdag 15 september tijdens OdeGand organiseert.

Kandidaat deelnemers hoeven zich niet te laten afschrikken. Ze moeten helemaal nog niet in staat zijn om een pianconcert van Rachmaninov te kunnen spelen. Wie tussen de 8 en de 15 jaar is en piano speelt krijgt op zaterdag 15 september de kans carte blanche om zich te meten met leeftijdgenoten, onder de Stadshal, waar nu al sinds een paar weken een piano van 123-piano opgesteld staat.


“OdeGand heeft een oor voor jong en aanstormend talent. Uit iedereen die zich vooraf ingeschreven heeft, selecteren we maximum 20 kids" aldus Veerle Simoens, directeur van Gent Festival van Vlaanderen en OdeGand. "Ze mogen zich op OdeGand de vingers van hun lijf spelen met het genre waar ze zelf voor kiezen, of dat nu Mozart of Queen is."


123-pianobattle. Op OdeGand op zaterdag 15 september, vanaf 14 uur onder de stadshal. Inschrijven kan nog tot 5 september, (en niet tot eind augustus, zoals eerder gemeld). Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier.

Op de video kan u een pianobattle bekijken  bekijken uit de film Secret.

 


 

Door Rudy Tollenaere