Taarten van opa inspireren modecollectie Jo De Visscher

© Rudy Tollebaere

© Rudy Tollebaere

© Rudy Tollebaere

© DVH

1 / 4

Omdat ze dit jaar tien jaar bezig is, liet de Gentse modeontwerpster Jo De Visscher zich inspireren door de kledij en de taarten van haar opa die bakker was. Ze had meteen een naam voor niet alleen haar modeshow, maar ook voor haar collectie: TAART.

rtl

Ik wil dat de mensen die mijn kledij dragen tegelijk het gevoel hebben dat ze opgekleed zijn, maar het moet bovenop stijlvol vooral comfortabel zijn. De mensen moeten er zich goed in voelen", zo vertelt Jo De Visscher, vlak na de modeshow.

"En om te benadrukken dat mijn werk door iedereen draagbaar is, waren de modellen die aan de show deelnamen mensen uit mijn familie, vrienden-, klanten- en kennissenkring. Van 16 tot 61 jaar."

De modeshow, waarop iets minder dan 400 mensen afkwamen, vond plaats in het grote atelier van haar mankunstenaar Pascale Marthine Tayou. "Niet toevallig, want we werken ook echt samen. Hij gebruikt patroontekeningen van mij in een reeks grote tekeningen, en hij werkte ook mee aan mijn collectie. Hij bewerkte 50 van mijn mannenhemden met knopen, parels en draad tot unieke exemplaren", aldus Jo De Visscher.

De modeshow was opgebouwd rond een immens lange feesttafel die gedeeltelijk aangekleed was. Elk model droeg bij elke passage niet alleen een nieuw kledingstuk maar ook een taart, bloemen, bestek, kaarsen, en kleedde op die manier de feesttafel aan. De modeshow eindigde met een regen van gouden glitterpapier.

"Tot mijn twaalfde was elke verjaardag hetzelfde" vertelt Jo De Visscher "zondagnamiddag, koffie, taart, kaarsjes uitblazen. Vandaar het thema voor mijn collectie. De kleine ruitjes van de bakkersbroeken inspireerden mij voor de pied-de-poule materialen, en de driehoeksvormen van de spie en de ronde vorm van de taart zijn in de collectie terug te vinden" aldus De Visscher, die sinds 2013 een winkel heeft in de Hoornstraat en bovenop vrouwenkledij nu al aan haar vijfde mannencollectie toe is.Jo De Visscher, Hoornstraat 6, Gent. www.jodevisscher.be

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent