Sioen brengt Graceland nog eens naar Gent

Foto: Steven Hendrix

Gent - Kunt u het nog bijhouden? Hoe vaak Sioen met zijn Zuid-Afrikaanse muzikale vrienden Graceland naar Gent bracht? Hijzelf en het publiek kunnen er blijkbaar niet genoeg van krijgen. Op woensdag 31 oktober brengt hij zijn interpretatie van de cd van Paul Simon nog een keer in de Minard. Wegens succes verlengd, heet dat dan.

Het Gracelandverhaal van Sioen begon in 2016 toen de organisatoren van Gent Festival van Vlaanderen hem vroegen of hij die plaat tijdens OdeGand 2016  integraal wou spelen met de muzikanten uit Zuid-Afrika waarmee hij eerder al de plaat Calling Up Soweto gemaakt had.  Wat gebeurde, en toen bleek dat zowat alle aanwezigen in de Capitole van hun stoel geblazen werden. Dat vroeg om meer, waarop Trefpunt Sioen tijdens de Gentse Feesten van 2017 op het podium van het Walter De Buckplein programmeerde. Alweer iedereen wild. Waarop een tournee langs tal van culturele centra in Vlaanderen volgde. En dat doet Sioen dus nu nog een keertje.

Bij de vorige tournee speelde Sioen Graceland in de Groenzaal van het Sint-Bavoinstituut, deze keer is de Minardschouwburg de plek van het gebeuren. Snel tickets bestellen lijkt de boodschap. Het concert heeft plaats op woensdag 31 oktober. Tickets: klik hier.

 

Door Rudy Tollenaere
VOOR ABONNEES