Einde verhaal voor Vandoorne bij McLaren: “Niet het succes waar we op gehoopt hadden”

Foto: afp

De Belgische racepiloot Stoffel Vandoorne verlaat McLaren na dit seizoen. Dat heeft het team zelf bekendgemaakt. Allebei geven ze toe dat de samenwerking minder succes opleverde dan gehoopt, al steekt CEO Zak Brown de hand opvallend in eigen boezem. “We hebben hem niet de middelen kunnen geven om zijn talent te tonen.” De Brit Lando Norris wordt de opvolger van Stoffel Vandoorne bij McLaren.

LEES MEER. Onze F1-watcher over het vertrek van Vandoorne bij McLaren: kroniek van een aangekondigde scheiding

De breuk komt niet zomaar uit de lucht gevallen: al enige tijd deden geruchten de ronde dat Stoffel Vandoorne volgend seizoen vervangen zou worden door het Britse talent Lando Norris bij McLaren. Het Formule 1-avontuur van Vandoorne bij McLaren werd gekenmerkt door problemen aan zijn wagen, waardoor hij amper in de punten kon rijden.

Toch liet Vandoorne niet na het team te bedanken in een communiqué. “Ik ben McLaren erg dankbaar voor het vertrouwen dat ze me de voorbije vijf jaar gegeven hebben. Ik ben er als een jonge racepiloot bijgekomen en heb sindsdien mijn carrière zien vooruitgaan. Ik heb niet het succes geboekt waar we op gehoopt hadden, maar heb er echt van genoten de voorbije twee seizoenen voor McLaren te racen en heb een geweldige relatie met iedereen in het team.”

“Dit was een mooi hoofdstuk in mijn carrière en ik ben iedereen dankbaar voor de kans om ervaring te kunnen opdoen in de Formule 1 en me te ontwikkelen als racepiloot. Ik ben van plan alles te geven in de resterende zeven races van het seizoen en zal mijn plannen voor volgend seizoen nog laten weten.”

Schuldbewuste CEO

In hetzelfde communique gaf CEO Zak Brown opvallend genoeg openlijk toe dat McLaren Vandoorne nooit de wagen kon geven waar hij op gehoopt had. “Het is duidelijk dat we Stoffel de middelen niet hebben kunnen geven om zijn talent te tonen, maar hij is altijd een geweldige teamspeler gebleven. Natuurlijk hadden we graag meer succes geboekt met hem, maar dat neemt niet weg dat hij altijd deel zal blijven uitmaken van onze familie Formule 1-piloten. Wij wensen Stoffel het beste voor de rest van zijn carrière en zullen hem blijven steunen.”

Even later liet McLaren weten dat de 18-jarige Lando Norris de vervanger zal worden van Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Door wic
    Meest recent