Foo Fighters verrast fans tijdens concert met Nirvana-reünie

De fans van Foo Fighters werden zaterdag op een verrassing van jewelste getrakteerd in Seattle. Frontman Dave Grohl, gewezen drummer van Nirvana, haalde de bassist van de legendarische grungeband op het podium en speelde een song van de groep van de overleden Kurt Cobain.

"That was cool." Dave Grohl had de aanwezigen in de Safeco Field-zaal in Seattle net twee minuten lang terug naar de jaren 90 gekatapulteerd. De man trad er op met zijn band Foo Fighters, waarin Pat Smear gitaar speelt. Allebei hebben ze een verleden bij Nirvana, de band die ophield te bestaan toen Kurt Cobain uit het leven stapte. Grohl was de drummer, Smear speelde ook daar gitaar.

Maar in Seattle riepen ze zaterdag plots Krist Novoselic het podium op. De gewezen bassist van Nirvana stapte breed glimlachend het podium op en zette Molly's Lips in, een nummer van The Vaselines dat ze ook al speelden met Nirvana. Een onvervalste Nirvana-reünie, de fans wisten niet wat ze zagen.

Het was niet de eerste keer dat de drie samen speelden, maar bij vorige gelegenheden speelden ze samen een nummer van Foo Fighters. Dichter bij een Nirvana-reünie dan afgelopen zaterdag zijn ze nooit geweest.

Door gjs
VOOR ABONNEES