“Mentaliteit zit heel goed”

  • Mandel - Racing Gent: Een fel duel tussen Daan Debouver en Raf Leemans.
Gent -

KRC Gent ging zaterdagavond op bezoek bij titelfavoriet Mandel United verdiend aan de haal met een gelijkspel. Bij de bezoekers was Jorgo Waeghe (29) bijzonder aanwezig. De aanvaller lag bovendien aan de basis van de Gentse gelijkmaker.

“Zo onverhoopt is dit gelijkspel niet, we trokken vol vertrouwen naar deze partij. Ondanks de voorbereiding misschien”, zo beseft Jorgo Waeghe dat er bij heel wat waarnemers toch lichte twijfels rezen. Ook vroegen de fans zich af of de Ratjes wel klaar zouden zijn voor de competitiestart. “Maar je merkte dit weekend al meteen dat de mentaliteit goed zat. iedereen vervulde de afspraken heel nauwgezet. Er zat misschien zelfs meer in voor ons.”

“We hebben heel hard getraind maar werkten niet zoveel wedstrijden af”, aldus de 29-jarige aanvaller, die in het verleden ook nog uitkwam voor Knokke, Cappellen, Dender en Zulte Waregem. Met die ervaring wil hij dit seizoen het voortouw nemen bij KRC Gent, dat een nieuwe start neemt onder Jannes Tant. “Op training zag je de voorbije maanden gaandeweg progressie. Die sessies waren ook heel belangrijk om de nodige automatismen in het team te slijpen.”

“Vorig seizoen was het anders spelen voor ons. Iemand zoals Antonio Munoz trok het spel naar zich toe. Dat was voor jongens als Niels Elewaut en mezelf even aanpassen. Ik voel nu dat mijn vormcurve in een stijgende lijn steekt, maar ik kan zeker nog beter. Ik blijf dan ook gewoon hard werken. Dan volgt de rest vanzelf, weet je.” Waeghe weigert al te grote voorspellingen te doen. Hij heeft ook nog een waarschuwing in petto voor zijn ploegmakkers. “Met Wijgmaal wacht er ons nu een onbekende tegenstander. Ze wonnen toch maar mooi van Olsa. Wij willen onze eerste thuiswedstrijd winnend afsluiten en zo ook meteen vermijden dat we op onze prima start nodeloos weggooien.”

Door Stefan Smet