Axandre Van Petegem wint slotrit: “Ik heb het slim gespeeld”

Axandre Van Petegem heeft al vijf overwinningen op zak. Foto: Geert De Rycke

Horebeke -

Axandre Van Petegem is al een tijdje in goeden doen en onderstreepte dat de voorbije dagen ook in Luxemburg. Zondag schreef hij in Marmer de slotrit van het Europees Jongerencriterium op zijn naam.

De nieuweling van Onder Ons Parike rekende in de spurt af met twee Deense leeftijdsgenoten.

“Een overwinning behalen in het buitenland spreekt eigenlijk wel tot de verbeelding. Ik ben dan ook heel blij met deze voltreffer”, laat de zoon van Peter Van Petegem optekenen. De Horebekenaar was zondag in opvallend goede doen in een etappe waarbij net geen duizend hoogtemeters moesten worden overwonnen. Hij lanceerde na minder dan één uur wedstrijd zelf de beslissende aanval. Uiteindelijk bleef Van Petegem met een Deen voorop waarna in volle finale ook de Deense kampioen alsnog kon aansluiten.

“We trokken met drie naar de streep. Ik zat in de tang van de twee Deense ploegmakkers. Er zat niets anders op dan het spel slim te spelen. Eenmaal de rode vod gepasseerd, kwam ik niet meer aan de leiding. Ik liet uitschijnen dat ik door mijn beste krachten zat. Maar in de spurt kon ik het nadien wel afmaken”, aldus Axandre Van Petegem die intussen aan vijf overwinningen zit.

“Maar deze voltreffer in Luxemburg is de mooiste zege tot hiertoe”, aldus de tweedejaarsnieuweling die ook volgend seizoen als junior de clubkleuren van Onder Ons Parike trouw blijft. Niet alleen Axandre Van Petegem maar ook zijn ploegmakker Gil Gelders mag terugblikken op een sterke driedaagse in Luxemburg. Hij eindigde in het eindklassement knap vijfde. De eindzege ging naar de Duitser Marco Brenner.

Door gsg
AANGERADEN