“Frustrerende ervaring”

Gent -

KVE Drongen leed een 1-0 nederlaag op bezoek bij Waasmunster, maar werd volgens doelman Vervaet niet bepaald door de geluksfee gediend. “Ik had niet zo heel veel werk in Waasmunster. Ik moest slechts drie keer tussenbeide komen. Wij hadden voldoende mogelijkheden, maar het zat ons niet mee. Inzake efficiëntie moet het dus wel beter bij ons, want we hadden wel vijf keer kunnen scoren.”

“In het slotkwartier werd ons tot overmaat van ramp ook nog eens een duidelijke strafschop onthouden. We kwamen ook met een mannetje minder te staan toen Victor Novo Rey werd uitgesloten na een ongelukkige tackle. Een wel heel strenge beslissing van de ref, die eerder niet ingreep toen we recht hadden op die penalty. Het werd dan ook een frustrerende middag voor ons, maar we moeten de positieve elementen meenemen naar komend weekend toe. Het seizoen is nog jong. We konden toch al dominant voetballen en wisten aardig wat doelkansen te creëren. Daar moeten we verder op bouwen”, zo wenst Vervaet met een positieve blik vooruit te kijken.

Volgende zaterdag ontvangt Drongen voor eigen publiek Lochristi, voor wat meteen ook het eerste officiële duel op de gloednieuwe kunstgrasmat wordt.

“Ik kijk er alvast naar uit om die nieuwe grasmat te testen”, zo laat Jonas Vervaet optekenen. “Eindelijk is het zover. Tijdens de voorbereiding speelden we telkens op een ander veld. Dat was toch wel eventjes wennen. Ik ben alvast voorstander van dat kunstgras. Het zal ons als team zeker helpen, omdat we nu telkens op een uitstekende ondergrond zullen voetballen. Zowel in de zomer als in de winter zal dat voortaan het geval zijn.”

Door ssg