De mayonaise voor uw post-zomerblues

Foto: if

Gent - Partners in studio en bed Esther Lybeert en Maarten Flamand, samen The Antler King, golven met hun derde album gestroomlijnd mee op het nieuwe jaargetijde: Ten for a Bird is de ideale post-zomerplaat. Slingerend tussen kil en warm, neerslachtig en opgejut komen spookachtige klankkleuren en zang­partijen als natte herfstbladeren langs uw kruin gedwarreld.

Dat begint al bij 448 Figures, een treurlied waar Lybeert als een bosnimf haar innerlijke Björk naar buiten perst. Om vervolgens haar eega ­Flamand een moddervet spel met gitaren en een baritonsax te laten opzetten in Orange Monkey, een single die pakt als mayonaise. Een vrijpartij tussen The Kills en een Sergio Leone-film komt nog het dichtst in de buurt. Wat ‘n mantra, die song. Reden genoeg om te blijven herbeluisteren.
Idem voor de hele rit, overigens. Experiment en schizofrenie zijn sleutelwoorden in Foreign Land, het kaalgeplukte Moon Shaped Sounds is even creepy als mooi. Als Ten for a Bird straks niet de beste Belgische plaat van het jaar blijkt, dan wel de meest avontuur­lijke. 


’Ten for a Bird’/ The Antler King

 

Een interview en Esther Lybeert en Maarten Flamand kan u hier lezen.

 

Door Dennis Van Goethem