Zie jij waarom de modellen in nieuwste campagne van Balmain bijzonder zijn?

Foto: Instagram

De kans dat je de gezichten van de modellen van de nieuwste campagne van Balmain herkent, is gering. Het gaat namelijk om Shudu, Margot en Zhi en alle drie bestaan ze enkel virtueel. Creatief directeur Oliver Rousteing wil daarmee naar eigen zeggen een "virtueel leger" oprichten.

De virtuele modellen zijn stilaan aan het oprukken in de modewereld. In 2016 was het Nicolas Ghesquière, creatief directeur bij Louis Vuitton, die er voor het eerst gebruik van maakte. Het virtuele model schitterde toen in een reclamecampagne naast de echte modellen Rianne Van Rompaey, Sarah Brannon, Jean Campbell, Fernanda Ly, Doona Bae en Jayden Smith. Het was het begin van een trend die steeds meer begint uit te deinen. In de gespecialiseerde media dook dan ook al de vraag op of de virtuele exemplaren de modellen van vlees en bloed op termijn helemaal zullen vervangen.

Oliver Rousteing gaat nog een stapje verder dan zijn collega en koos voor de nieuwste campagne van Balmain voor een cast die volledig uit virtuele modellen bestaat. Het gaat om Shudu, Margot en Zhi en het is vooral die eerste die op Instagram al een grote schare volgers had vergaard. Ze werd tot leven gewekt door de virtuele kunstenaar Cameron-James Wilson en die had in eerste instantie niet bekendgemaakt dat het niet om een echt model ging. Margot en Zhi werden dan weer speciaal voor Balmain en in samenwerking met Rousteing gecreëerd. 

"Iedereen welkom"

"Iedereen is altijd welkom om de rangen van het steeds groeiende leger van Balmain te komen vervoegen", klinkt het in een mededeling van het Franse modehuis. "Je moet enkel dezelfde hang naar avontuur hebben als onze nieuwe virtuele iconen Margot, Shudu en Zhi die een perfecte weerspiegeling zijn van de schoonheid, de rock-'n-rollstijl en het krachtige zelfvertrouwen dat we willen uitdragen."

 

Een bericht gedeeld door BALMAIN (@balmain) op

 

 

Een bericht gedeeld door BALMAIN (@balmain) op

 

 

Een bericht gedeeld door BALMAIN (@balmain) op

 

Door flb
  • VOOR ABONNEES