Terug naar school: welke kinderkapsels zijn in de mode?

Bij een nieuwe schooloutfit, hoort ook een nieuw kapsel. BV-kapper Jochen Vanhoudt tipt de grootste trends voor jongens en meisjes.

WK-kapsels

Bij jongens heerst er één grote hype: voetbalkapsels. De WK-koorts is nog niet helemaal gaan liggen en veel jongetjes komen met een foto van hun favoriete voetballer naar de kapper. Het haar van een Ronaldo of Kevin De Bruyne is hun droomcoupe. Meestal worden de zijkanten heel kort geknipt en blijft het haar bovenop het hoofd iets langer zodat het op verschillende manieren kan worden gestyled. Een - of beide - van de korte zijkanten wordt dan vaak versierd met een geschoren lijntje.

 Terug naar school: welke kinderkapsels zijn in de mode?

Fijne haartjes

Bij meisjes zijn er geen duidelijke trends, maar je hebt wel de klassiekers. Zo zijn lang haar, een carreetje of een froufrou altijd hip. Een tip voor ouders die het haar van hun meisje zo lang mogelijk willen laten groeien: laat de puntjes af en toe bijknippen. Haarpunten gaan sowieso splitsen. Als de schaar er af en toe in wordt gezet, zullen de lokken niet schuin groeien. Het proces gaat zo wel trager, maar het resultaat is een rechte haardos die tot in de puntjes gezond is.

Krullende haren worden meestal in laagjes geknipt, meisjes met sluik haar gaan het best voor een rechte coupe. De reden? Kinderen hebben immers heel fijn haar. Een rechte snit zal ertoe leiden dat de coupe onderaan voller lijkt. Heeft dochterlief geen last van weerborstels? Dan kan ze voor een afgeronde froufrou - de trend van het moment! - gaan.

 Terug naar school: welke kinderkapsels zijn in de mode?

Praktische vlechten

Verder blijven de diadeem, staartjes en vlechtjes een goede keuze. Vlechtjes zijn een grote aanrader omdat de fijne haren niet gauw zullen samenklitten. Wil je het haar toch liever los laten, wrijf het dan na het wassen in met een zogenaamde detangler lotion. Die zal ervoor zorgen dat je het haar makkelijk kan uitkammen en er in de loop van de dag minder knoopvorming optreedt.

Door vwh