Pech voor Belgian Lions: Speler van het Jaar moet afzeggen wegens blessure

Foto: Rudy DECLERCK

Jean Salumu (28) moet geblesseerd afhakken bij de Belgian Lions. De Belgische Speler van het Jaar en MVP verlaat woensdagochtend de stage van de Lions in Letland en is er dus volgende week in de pre-kwalificatiematch in Pepinster en tegen Portugal niet bij.

Salumu, die afgelopen zomer kampioen Oostende verliet voor Sakarya Buyuksehir, liep bij zijn nieuwe Turkse club in de voorbereiding een blessure aan de beide achillespezen (overbelasting) op. “Ik hoopte tijdens de start van de nieuwe campagne van de Belgian Lions met rust en behandeling met de medische staf alsnog fit te geraken. Jammer genoeg is er niet genoeg tijd en moet ik afzeggen. Ik ben echter blij dat ik toch opnieuw de sfeer bij de Lions en met de nieuwe bondscoach Dario Gjergja heb kunnen opsnuiven. In de window van november/december teken ik uiteraard opnieuw present. Nu wil bij mijn club Buyuksehir verder revalideren. We zijn gekwalificeerd voor de beslissende voorronde van de Champions League en einde september wil ik dan ook klaar zijn voor mijn debuut bij mijn nieuwe club. De Turkse competitie begint op 8 oktober,” aldus nog Jean Salumu.

Sportsmanager Jacques Stas gaf mee dat bij terugkeer in België wordt uitgekeken naar een vervanger voor Salumu. De overige dertien Lions zijn fit en trainen in het mooie oefencomplex van Tartu. Donderdag en vrijdag staan er twee oefenwedstrijden tegen Estland op het programma. Donderdag 13 september is er de eerste pre-kwalificatiematch in Pepinster en tegen Portugal.

Door cpm
    Meest recent