“Dit hadden we niet verwacht”

Gent -

Nieuwkomer VSV Gent gaat het eerste seizoen in tweede provinciale zonder al te grote ambities in. Maar op de openingsspeeldag graaiden ze wel meteen de drie punten mee op bezoek bij Schoonaarde (0-2).

Tim De Mol lukte nog in het openingskwartier de eerste treffer voor de Gentse bezoekers, een droomstart dus voor VSV. “We hadden dit niet verwacht maar we proberen telkens onze eigen manier van voetballen op te dringen. Vermits we in een reeks terechtkwamen waar we niet zo veel over weten, kennen we onze tegenstanders ook niet zo goed.”

“In vergelijking met vorig seizoen zullen we ons dit seizoen ongetwijfeld net iets defensiever moeten instellen. Maar dankzij mijn doelpunt konden we al snel wat meer vertrouwen tanken en dat gaf ons de moed om die partij af te werken. Ik had hen vooral defensief sterker ingeschat maar we konden al bij al toch best wel offensief voor de dag komen en dankzij meerdere acties vanop de flanken konden we hen vaak pijn doen”, aldus De Mol die dit seizoen een nieuwe rol vertolkt bij VSV Gent.

“Ik speel dit seizoen als aanvaller: de coach besloot om me op die positie te zetten, beetje wennen toch wel maar in het verleden speelde ik zowel bij Edeboys als bij Vurste-Semmerzake als aanvaller, dus het is niet helemaal nieuw. Deze zege zorgt voor wat meer rust maar een mindere voorbereiding hoeft geen ramp te zijn. Het was vooral afwachten of wij onze tactische plannen konden realiseren. We zullen iedere week deze wedstrijdmentaliteit moeten etaleren want het behoud blijft ons eerste doel.!”

Door ssg