“Late winning-goal is een ferme opsteker”

Gent -

Bij VC Zwijnaarde zijn de verwachtingen andermaal hooggespannen bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen. Op de openingsspeeldag ging VC voor eigen publiek alvast goed van start. Zaffelare werd in de slotfase van een boeiend duel uiteindelijk met 2-1 naar huis gestuurd dankzij een laat doelpunt van Wim De Pauw.

“We speelden geen denderende voorbereiding, maar zo'n eerste competitieduel is altijd speciaal. Gelukkig konden we in extremis de drie punten thuis houden. Het was niet zo'n makkelijke partij en misschien was een gelijkspel wel een logisch resultaat geweest, maar we zijn uiteraard heel tevreden met de drie punten.”

“In het verleden was Zaffelare ook altijd al een moeilijk te bekampen tegenstander. Ik verwacht dat ze dit seizoen zeker zullen meedraaien in de top zes.”

“In het slotkwartier werd nog drie keer gescoord. We kwamen op voorsprong met een fraaie treffer van Lowiek Pauwels, maar meteen daarop lukte Zaffelare de gelijkmaker. In de toegevoegde tijd kon ik hun doelman verschalken met een rake kopbal. Dat is een leuke opsteker als aanvaller.”

“Het wordt zeker nog een lang en zwaar seizoen met een hele rits teams die dromen van promotie. De concurrentie zal stevig zijn. Gelukkig zijn we in de breedte heel goed versterkt. Vooral de komst van Tim Dobbelaer biedt zeker een meerwaarde. Ik hoop dat we met onze ruimere kern toch iets makkelijker blessures en schorsingen kunnen opvangen. Laarne-Kalken, dat zijn start miste tegen Schelde en Sint-Denijs Sport, dat gelijk speelde tegen Beervelde, zijn volgens mij de absolute titelfavorieten. Aan ons om hen te verrassen.”

Door ssg