Opvallend: Van Avermaet rijdt volgend jaar op nieuwe fiets, wat voor heuse dans van fietsconstructeurs zorgt

© Photo News

Greg Van Avermaet en zijn nieuwe fusieploeg rond BMC en CCC rijden volgend jaar op fietsen van Giant, als vervanger van zijn huidige BMC-fietsen.

bvc

De Taiwanese fietsconstructeur was sinds 2014 de fietssponsor van de Sunweb-ploeg en behaalde grote successen met Tom Dumoulin. Nu volgt het fietsmerk dus Sunweb-renners Simon Geschke en Laurens ten Dam naar de nieuwe ploeg rond Van Avermaet en onze landgenoten Guillaume Van Keirsbulck, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Serge Pauwels.

© Photo News

Van Avermaets huidige fietsconstructeur BMC wordt in 2019 fietssponsor van Dimension Data. Om de cirkel rond te maken, zal Team Sunweb rijden op fietsen van Cervelo, de huidige leverancier van Dimension Data.

Nog is de dans van de fietsconstructeurs niet voorbij, want het lijkt erop dat ook AG2R-La Mondiale op zoek moet naar een nieuwe fietssponsor. De kans bestaat immers dat constructeur Factor na een samenwerking van twee jaar andere oorden wil opzoeken. Of het naar een andere ploeg trekt, is nog onduidelijk. Maar Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh weten dus nog niet op welke fietsen ze in 2019 zullen koersen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten