Elon Musk gaat nog stap verder en noemt Britse duiker “kinderverkrachter”

Bron © Buzzfeed News

Foto: REUTERS

Elon Musk heeft in een e-mail aan een journalist erg zwaar uitgehaald naar Vernon Unsworth. De Britse duiker, die had deelgenomen aan de reddingsactie van een Thaise voetbalploeg, werd door de CEO van Tesla eerder al een pedofiel genoemd. Nu noemt Musk hem ook een “kinderverkrachter”. De journalist werd zelf ook uitgescholden.

De vete tussen Musk en Vernon Unsworth ontstond eind juni, toen een Thaise voetbalploeg kwam vast te zitten in een grot in Thailand. De twee boden hun hulp aan bij de reddingsactie. Unsworth, een Britse duiker, werd in tegenstelling tot de CEO van Tesla in het team opgenomen en zei te weten waarom Musk wilde helpen. “Een pr-stunt”, noemde hij het.

Die uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij Musk, de man die recent nog klaagde over zijn werkweek van 120 uur. Hij noemde Unsworth publiekelijk een pedofiel, het begin van een oorlog in de media. Hij bood een paar dagen later zijn excuses aan en de storm leek te gaan liggen, maar enkele dagen geleden raakte bekend dat de duiker een klacht indient tegen de steenrijke Musk.

Die klacht bracht opnieuw de scheldende kant van de Tesla-CEO naar boven. Hij stuurde een mail naar Ryan Mac, een journalist van Buzzfeed News, waarin hij vol op het gaspedaal ging staan. “Ik stel voor dat je mensen belt die je kent in Thailand, uitzoekt wat er echt aan de hand is en stopt met het verdedigen van kinderverkrachters, klootzak”, schreef Musk.

Waarom de ondernemer de duiker zo noemt, staat niet in de mail. Bewijzen of argumenten ook niet. “Hij is een oude, blanke en alleenstaande man uit Engeland die al 30 tot 40 jaar naar Thailand reist of er woont, meestal in Pattaya Beach, om daarna te verhuizen naar Chiang Rai voor een kinderbruid die toen 12 jaar oud was. Er is maar één reden waarom mensen naar Pattaya Beach gaan. Je gaat er niet heen voor de grotten, maar voor iets anders. Chiang Rai staat bekend voor de smokkel van kinderen die seksslaaf worden.”

Musk beweert dat Unsworth helemaal geen deel uitmaakte van de duikploeg die de voetbalploeg redde en zegt te hopen dat hij aangeklaagd wordt door de duiker.

Elon Musk gaat nog stap verder en noemt Britse duiker “kinderverkrachter”
Foto: ISOPIX
Door gjs