Sterrenchef landt op Brussels Airport

Bron © BELGA

David Martin Foto: amg

Brussel -

Het restaurant ‘Black Pearls’ op Brussels Airport draagt voortaan de signatuur van een sterrenchef. David Martin, chef van het Anderlechtse restaurant ‘La Paix’ (één Michelinster), moet het luchthavenrestaurant naar een nog hoger niveau brengen. “Het is niet de bedoeling een ster te halen, maar wel om het eerste luchthavenrestaurant in België te worden dat in de gidsen staat”, aldus de chef.

Het restaurant ‘Black Pearls’, in pier A van Brussels Airport, bestaat al een aantal jaren. Het stond ook al langer voor kwaliteitsvolle gerechten, zegt woordvoerster Nathalie Pierard van de luchthaven. Maar met de inbreng van David Martin zou het niveau nog moeten stijgen.

De chef ontwierp als adviseur voor het restaurant een nieuwe kaart, die nog altijd focust op vis en zeevruchten. Aan de prijsvork van de voorbije drie jaar - van 20 tot 50 euro - werd niet geraakt. Hij coachte ook de werknemers en zal het restaurant de komende maanden opvolgen.

Een luchthavenrestaurant vormt voor David Martin een hele uitdaging. “Je leert een restaurant met een enorm potentieel cliënteel beheren. Hier passeren 25.000 tot 90.000 reizigers per dag”, aldus de chef-kok. Maar omdat zij vaak maar een beperkte tijd hebben, wordt er alleen à la carte gewerkt, met gerechten die snel klaar zijn.

Voor Brussels Airport is het belangrijk dat er voor elk wat wils is op de luchthaven. “De bedoeling is op de luchthaven een heel scala aan eetmogelijkheden te hebben voor de reizigers, gaande van broodjes, over pizza en hamburgers, tot sushi en hoge gastronomie”, aldus woordvoerster Pierard.