Union-KV Mechelen (2-2) ontsierd door vechtpartij: zeven hechtingen voor T2 Vanderbiest

KV Mechelen heeft zondagnamiddag niet kunnen winnen tegen Union op speeldag 5 van de Proximus League. Het werd 2-2. Tainmont zorgde voor de 0-1 via een strafschop na een half uur, maar de thuisploeg maakte in het laatste kwartier twee goals. De slotfase werd ontsierd door een schermutseling waarbij Bijker en Tabekou (Tubeke) rood pakten en waarbij assistent-coach Vanderbiest en ook de T2 van Union naar binnen werden gestuurd. In de spelerstunnel kreeg Vanderbiest zelfs nog een vuistslag in het gezicht. In de allerlaatste minuut maakte Malinwa alsnog de gelijkmaker via Engvall.

Lucas Bijker (KV Mechelen) en Serge Tabekou (Union) werden in de slotfase allebei van het veld gestuurd na een schermutseling aan de zijlijn. Na het incident deelde Abder Ramdane, assistent-coach van Union, in de spelerstunnel een slag uit in het gezicht van Vanderbiest, de T2 van KV Mechelen. Er waren zeven hechtingen nodig om Vanderbiest op te lappen.

Het incident vond plaats nadat beide assistent-coaches weg waren gestuurd. “Een absolute schande”, getuigde de Mechelse coach Wouter Vrancken na afloop. “Ik heb dit nog nooit gezien in mijn carrière. Zelfs niet in de provinciale reeksen.”

Ook bij Union werd het incident veroordeeld. “Wij keuren alle vormen van geweld af”, aldus CEO Philippe Bormans. “Wat er gebeurd is, kan absoluut niet. We gaan de komende dagen bekijken hoe we hierop gaan reageren.”

 

Nauwelijks een doelkans in begin

Union en KV Mechelen, dat sterkhouder Kaya moest missen wegens ziekte, beloerden elkaar aanvankelijk sterk waardoor er in de eerste twintig minuten nauwelijks een doelkans viel te bespeuren. Storm kon een paar keer gevaarlijk voorzetten, maar veel doelgevaar kwam daar niet uit voort. Tot de kapitein van Union in de fout ging. Pinto-Borges ging aan het shirt hangen van De Camargo net binnen de grote rechthoek. Tainmont werkte af, laag in de hoek binnen. Union was nooit bij machte om KV pijn te doen. Het loerde op de ruimte en daar moest vooral Niakaté voor gevaar proberen te zorgen, maar de Mechelse verdedigers hielden alles goed onder controle.

Feller Union

Malinwa kreeg een feller Union tegenover zich in de tweede helft, maar Storm en Cocalic misten dé kans om de voorsprong te verdubbelen. Een kwartier voor tijd zette Union de gelijkmaker op de borden: na een rommelige fase maakte Niakaté een knappe goal. Nog geen vijf minuten later belandde een vrije trap aan de zijlijn op het hoofd van Perdichizzi die binnenkopte. Zo stonden de bezoekers plots achter en was een dolle slotfase ingezet. Er volgden twee rode kaarten voor Bijker en Tabekou na een schermutseling aan de zijlijn.

Met tien tegen tien scoorde KV heel diep in blessuretijd toch nog de gelijkmaker. Na een vrijschop van Matthys kwam de bal in laatste instantie bij Engvall. Die maakte er nog 2-2 van. 

In de stand is KVM met zes punten vierde, op vier punten van leider Westerlo. Union volgt met vier punten op de zesde plaats.

Door thst, dipe, doro
AANGERADEN