Zestiger aangehouden die vuur opende op partner van ex

De 65-jarige man uit Verviers die in de nacht van maandag op dinsdag meermaals geschoten heeft op de nieuwe partner van zijn ex is aangehouden. Dat zegt het parket van Verviers. De man wordt verdacht van poging tot moord. Het slachtoffer verkeert nog steeds in levensgevaar.

De dader werd in de loop van maandag uit het ziekenhuis ontslagen. Hij ging in zijn woning een wapen, waarvoor hij geen vergunning had, oppikken, waarna hij de wacht optrok bij de woning van de minnaar van zijn ex-vrouw.

Tussen middernacht en half één kwam het koppel aan bij de woning aan de Place Saint-Remacle in het oude stadsgedeelte van Verviers. Toen de zestiger uit zijn wagen stapte, ontstond er een hevige woordenwisseling, waarna de verdachte zijn wapen tevoorschijn haalde en verschillende malen door de voorruit schoot. Hij raakte daarbij het 58-jarige slachtoffer verschillende malen in het bovenlichaam.

De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en ligt nog steeds op intensieve zorgen. De verdachte moet op 7 september verschijnen voor de raadkamer van Verviers.

LEES OOK

Nu in het nieuws