Op vraag van Trump: Amerikaanse regering gaat “partijdigheid” van internetgiganten onderzoeken

Bron © BELGA

Foto: if

De Amerikaanse regering gaat de bewering van president Trump dat internetgiganten als Google en Facebook progressieve ideeën voorrang zouden geven op conservatieve opinies onderzoeken. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie woensdag aangekondigd, na afloop van een hoorzitting met toplui van Twitter en Facebook.

President Trump viel vorige week internetgigant Google aan. “Zoekresultaten naar ‘Trump News’ laten enkel de meningen/verslaggeving van Fake News Media zien. Met andere woorden: ze hebben ze gemanipuleerd”, klonk het op Twitter. “Ze controleren wat we kunnen en niet kunnen zien. Dit is een ernstige situatie. Dit wordt aangepakt”, voegde Trump nog toe.

Dat bleek vandaag, toen minister van Justitie Jeff Sessions bekendmaakte dat hij voor het einde van de maand dat “onderwerp van toenemende bezorgdheid” met een aantal federale procureurs zou bespreken”. De mededeling van Sessions kwam er na een hoorzitting in de Senaat die voornamelijk over de beïnvloeding van sociale media vanuit het buitenland ging.