Kwaliteitsinjectie voor team van Bart Wellens

Foto: Photo News

Corendon-Circus, het team van Mathieu van der Poel, blijft het paradepaardje van de broers Christoph en Philip Roodhooft. Maar door het stopzetten van Era-Circus, na het vertrek van de broers Sweeckx, krijgt hun andere team, Steylaerts-777, wel een opwaardering.

Ploegleider Bart Wellens wordt straks geassisteerd door Marc Janssens en met Wietse Bosmans en Adam Toupalik krijgt Gianni Vermeersch nieuwe ploegmaats. Duits kampioen Marcel Meisen maakt de omgekeerde beweging en rijdt voortaan bij team Van der Poel. Bij de vrouwen krijgt Alica Maria Arzuffi ook een ploeggenote: Annemarie Worst. En met Timo Kielich, Gert Smets en Pieter-Jan Vliegen is er nu ook een beloftenkern. “De spoeling voor drie teams werd wat dun”, zegt Philip Roodhooft. “Nu hebben we een beter geheel met de twee teams.”

En er is natuurlijk ook nog het jongerenteam Iko-Beobank, met Sanne Cant als speerpunt bij de vrouwen. “We hebben onze handen vol”, zegt Roodhooft, die in 2008 een eigen team op poten zette met Niels Albert als kopman. Het veldritimperium van de broers Roodhooft breidde gestaag uit en tien jaar later wacht hen een nieuwe uitdaging met Mathieu van der Poel. Daarom wordt Corendon-Circus vanaf 1 januari een professioneel continentale ploeg om hun goudhaantje, dat bijtekende tot 2023, ook in voorjaarskoersen als de E3 Harelbeke aan de start te kunnen brengen. “We zijn daar hard mee bezig, maar veel kan ik er nog niet over kwijt”, zegt Roodhooft. Een degelijke wegkern van zestien profs bij elkaar krijgen, is niet simpel. “Het is inderdaad een nieuwe stap, maar het komt goed. We hebben een plan met Mathieu, die zich heel goed voelt bij ons.”

Veld, weg en mountainbike

Van der Poel wil scoren op het veld, op de weg en op de mountainbike: wordt dat op termijn niet allemaal een beetje te veel van het goede? “Neen, we hebben alles onder controle. We zullen ons plan te gepaste tijde uit de doeken doen. Maar dit veldritseizoen zal er weinig veranderen voor Mathieu.”

De Nederlander probeert zaterdag wereldkampioen mountainbike te worden in het Zwitserse Lenzerheide, maar start de week nadien al in de Brico Cross in Geraardsbergen. Om twee dagen later te vertrekken naar de Verenigde Staten voor de twee Wereldbekercrossen.

Steylaerts-777 , dat voortaan op fietsen van Stevens rijdt, laat die Amerikaanse trip voor wat het is. “Het is voor de renners toch een belasting en wij mikken op de Europese crossen”, zegt Bart Wellens. “Ze gaan in de plaats heel goed trainen om top te zijn in de Brico-crossen in Meulebeke en Ronse (6 en 7 oktober). Voor ons team is dat belangrijker.”

Door bow