Britse zangeres poseert topless voor gedenkplaats overleden soldaten en schrikt van de vele kritiek

Bron © Daily Mail

Foto: Instagram

De Britse zangeres Indiana heeft op Instagram heel wat kritiek over zich heen gekregen nadat ze topless poseerde voor een gedenkplaats voor overleden soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Zelf begrijpt ze de kritiek niet: “Het is een menselijk lichaam, waarom is dat beledigend?”

Een Britse zangeres is onder vuur komen te liggen nadat ze topless foto’s van zichzelf deelde op Instagram. De 31-jarige Indiana had namelijk geposeerd voor een stenen plaat waarop de namen van in de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde soldaten gebeiteld waren. Dat getuigde volgens heel wat mensen van een gebrek aan respect.

“Het is een mooie foto maar had je geen andere muur kunnen vinden om voor te poseren?”, reageert een van haar volgers. “Het toont gewoon dat je geen respect hebt voor de mensen die hun leven gegeven hebben voor dit land.”

Indiana zelf is het echter niet eens met de kritiek. “Die namen achter me, die jongens zijn gestorven bij het vechten voor onze vrijheid. Ik leef in de vrije wereld die zij gecreëerd hebben en hier ben ik, mijn lichaam omarmend en vrij”, zo schrijft ze op Instagram.

“Reis met mij honderd jaar terug in de tijd, zet mij voor die soldaten. Wat zouden zij zeggen? Wat zouden zij doen? Ik vind dat ik er goed uitzie voor die muur. Ik heb niets gedaan om iemand overstuur te maken en ik denk niet dat het een beledigende foto is”, gaat ze verder.

Dan verwijst ze naar het feit dat de foto’s waarover de heisa ontstaan is, eigenlijk al oud zijn. Ze werden namelijk in juni al eens gepost, maar bleven toen onder de radar. “Iedereen die mijn sociale platformen bekijkt, heeft ze al gezien. Natuurlijk wil ik me niet respectloos opstellen tegenover de gesneuvelden. Als ik iemand beledigd heb, dan was dat niet mijn bedoeling.”

Aan Nottingham Live liet ze weten dat ze dronken was op het moment waarop de foto genomen werd. “Mijn beste vriend Jonjo en ik waren creatief aan het zijn in Clapham en zagen de kerk en hij zei meteen: ga topless. Dat is het gewoon. Het gaat niet dieper dan dat.”

Door nkdr
Meest recent