Twee Open VLD'ers verdwijnen van de lijst, partij stelt vier nieuwe namen voor

  • vlnr: Chloë Boone, Florian Vermeersch, Ann Helderweirt en Pascale De Ridder
Lochristi - Vijfentwintig kandidaten had Open VLD al op een rijtje voor zevenentwintig beschikbare plekken op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Donderdagavond werd de aangevulde én licht hertekende lijst voorgesteld in Café Center: Ann Helderweirt komt op plaats 17, wielrenner Florian Vermeersch spurt naar plek 19, in zijn wiel Chloë Boone op 20, kort gevolgd door Pascale De Ridder op de 22ste plaats. Perry Gautier en Nathalie Dejaeghere, twee nieuwkomers, verdwijnen om diverse redenen van de lijst.

Zevenentwintig min vijfentwintig is twee, maar in plaats van een nieuw duo, werden er meteen vier nieuwkomers op de Open VLD-lijst voorgesteld Nathalie Dejaeghere verlaat om persoonlijke familiale reden het kiestoneel, politieman Perry Gautier mag vanwege zijn type brugpensioen binnen het politiestelsel geen andere activiteiten opnemen. "Beide blijven met volle sympathie en steun achter onze partij staan", verduidelijkte lijsttrekker Yves Deswaene.

Eerste nieuwkomer Ann Helderweirt is 41, woont al 18 jaar in de Vogelwijk en werkt in het Provinciaal Domein Puyenbroeck, waar ze voor het onthaal zorgt en mee evenementen organiseert. Ze heeft naar eigen zeggen geen politieke ervaring, maar wil zich nu ze grotere kinderen heeft zinvol engageren. Leuk detail: ze werd midden de drukte van de Gentse Feesten gevraagd om op de liberale lijst te komen.

Florian Vermeersch (19) is de jongste en de meest bekende naam van de nieuwkomers. Hij koerst niet alleen, maar studeert ook geschiedenis. Een opleiding waar hij burgemeester Deswaene als studiegenoot heeft, zij het met een paar academiejaren verschil. "ik heb wel interesse voor politiek, en ben heel geëngageerd om er voor 100 % voor te gaan", vertelde hij.

In zijn spoor Chloë Boone (21). De Zeveneekse studeert psychiatrische verpleegkunde, heeft ontelbaar veel studentenjobs omdat ze in zoveel geïnteresseerd is. Zij werd aan de politieke mouw getrokken door Elise Neyt, op de dinsdagmarkt in Lochristi.

Pascale De Ridder (44) tenslotte, woont al zeven jaar in Lochristi en zette naar eigen zeggen vlot de stap naar de Open VLD, omdat haar man zich vroeger nog engageerde voor dezelfde partij, en omdat ze veel "blauwe" vrienden heeft. Ze is zelfstandig schoonheidsspecialiste en natural face lifting therapeute, en geeft ook les en coaching. Ze noemt zichzelf leergierig, en vindt bij de Open VLD een echte uitdaging.

Op de specifieke programmapunten ging lijsttrekker Yves Deswaene nog niet in. De uitgebreide brochure met de kandidaten en programmapunten valt heel binnenkort in alle brievenbussen van Lochristi. Gepost door de kandidaten. 

De 23 andere kandidaten - waarvan een groot aantal aanwezig was op de persvoorstelling - stelde Lochristi Blogt al eerder voor in deze bijdrage. 

 

Door Geert Herman
VOOR ABONNEES