Vlaamse zaalvoetballers gaan naar China voor galamatch tegen… andere Vlaamse voetbalploeg

In China geven de spelers ook voetbaltraining aan Chinese jeugdspelers en doen ze promotours. Foto: idh

Halle / Antwerpen -

De spelers van zaalvoetbalclub Halle-Gooik stapten dinsdag op het vliegtuig richting China. Ze zijn er uitgenodigd door de stad Shangai om een galawedstrijd te komen spelen tegen… Antwerpen.

“Het klinkt inderdaad wat bizar in onze oren”, zegt manager Lieven Baert van Halle-Gooik. “Shangai wil zich graag als sportstad meer profileren. Zo willen ze graag het zaalvoetbal promoten. Maar in China staat het futsal nog in zijn kinderschoenen. De kampioen van België laten spelen tegen een Chinese ploeg zou wat uit proportie zijn. We wonnen net vorig weekeinde ook nog de Supercup in België. Ook vorig seizoen wonnen we de beker van België. Daarom hebben ze ervoor gekozen om ons niet tegen een Chinese ploeg te laten spelen, maar tegen een andere ervaren club, zoals Antwerpen. In de competitie spelen we wel vaker tegen elkaar en dat zijn telkens pittige duels.”

Netwerken

Bij Halle-Gooik laat men de kans niet liggen om in het buitenland ervaring op te doen en te netwerken. Van 3 tot 6 oktober organiseert Halle-Gooik zelf een manche van de Champions League in De Bres in Halle waarbij Halle-Gooik uitkomt tegen ploegen uit Barcelona, Parijs en Lissabon.

“We zijn hier als helden onthaald. De uitstap naar Shangai zien we vooral als een stage als voorbereiding op de competitie en een goede teambuilding”, aldus nog Baert. “In China geven de spelers ook voetbaltraining aan Chinese jeugdspelers en doen ze promotours.”

Door idh