Maradona gaat als coach aan de slag in Mexico, Wit-Russische club waarvan hij voorzitter is weet van niets...

Foto: rr

Diego Maradona is als coach een echte jobhopper: de Argentijnse legende is deze keer aangesteld als manager van de Mexicaanse tweedeklasser Dorados de Sinaloa.

De 57-jarige Maradona toonde zich op het WK nog van zijn kleinste kant door zich (dronken en of stoned?) te misdragen in de tribunes maar meteen daarna dook hij op in Wit-Rusland waar hij voorzitter van Dinamo Brest. Daar is hij blijkbaar alweer op uitgekeken want nu werd hij bij de Mexicaanse tweedeklasser Dorados de Sinaloa voorgesteld als nieuwe coach.

“We hebben hem aangetrokken om hier te komen werken”, verklaarde Jorge Alberto Hank bij ESPN. “Bij onze gesprekken was hij heel gemotiveerd om ons team te coachen. Het was veel makkelijker hem te overtuigen dan ik had verwacht.” Momenteel is Dorados de Sinaloa 13e in de Mexicaanse tweede klasse (op 15 clubs).

 

 

Wit-Russen reageren verrast

Bij Dinamo wisten ze echter niets van het "onverwachte nieuws".

"We hebben dit via de media ontdekt en we kunnen geen commentaar geven totdat we de situatie hebben uitgeklaard", vertelde Olga Khizhenkova aan de BBC. "We proberen contact te leggen met de managers van Maradona, maar ze reageren nog niet - omdat we in verschillende tijdzones ziitten, denk ik. Niemand heeft het contract van Maradona met Dinamo Brest vernietigd en het is vandaag dus nog steeds van kracht."

Maradona speelde zelf onder andere voor Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona en Napoli en wordt algemeen beschouwd als één van de beste voetballers ooit. Maar als coach wil het maar niet lukken.

Als bondscoach van Argentinië haalde hij op het WK in Zuid-Afrika (2010) nog de kwartfinale, maar “Pluisje” werd daarna ontslagen. Op clubniveau probeerde hij het in eigen land bij Textil Mandiyú en Racing Club, waarna hij zijn geluk ging beproeven (en cashen) in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Wasl en Al-Fujairah. Even volgde dan het Wit-Russische Dinamo Brest als voorzitter maar nu trekt hij dus naar Mexico.

Door vml
    Meest recent