Drie maanden vroeger dan normaal: luizen nu al in de scholen

Bron © sudinfo

Themabeeld Foto: ss

Er worden steeds meer en steeds vaker meldingen gemaakt van luizen in scholen. En nu zijn ze er ook veel vroeger bij dan anders. De oorzaak? Selfies.

De eerste week van het schooljaar zit er op, maar er zijn nu al scholen die te kampen hebben met luizen. Dat is zo’n 3 maanden vroeger dan normaal. De hete zomer heeft de kleine beestjes niet tegengehouden. Integendeel: door de hittegolf en brandende zon hebben meer kinderen op kamp of op speelpleinen een pet op gehad, en in die warme omgeving konden de luizen goed gedijen.

Drie maanden vroeger dan normaal: luizen nu al in de scholen
Foto: ss

Tegenwoordig springen de luizen ook veel makkelijker van het ene hoofd naar het andere. De oorzaak daarvan ligt bij deze trend van de laatste jaren: het nemen van selfies. Als hoofden voor zo’n selfie dicht bij elkaar worden geplaatst, is het makkelijker voor een luis om te verhuizen en ook in andere haren eitjes te gaan leggen.

LEES OOK. “Kammen is belangrijker dan shampoo”: wat als je tiener met luizen thuiskomt?

Vroeger kwamen luizenplagen trouwens vooral voor in lagere scholen, maar de selfies zijn er mee de oorzaak van dat ook middelbare scholen steeds vaker door zo’n plagen getroffen worden.

Door lbo