Stierenfestival loopt helemaal uit de hand: ooggetuige filmt hoe man in de lucht wordt geslingerd

Bron © Daily Mail, El Mundo

Een stierenfestival in Burriana, een gemeente in de Spaanse provincie Castellón, is woensdagnamiddag ontsierd door verschillende zware incidenten. Drie mannen moesten met spoed afgevoerd worden naar het ziekenhuis nadat ze tijdens het evenement werden aangevallen door een stier.

Een fragment van het schokkende tafereel werd toevallig ook vastgelegd op camera. Daarop valt te zien dat een 24-jarige man het zwaar te verduren kreeg. Toen hij de stier samen met enkele andere waaghalzen probeerde uit te dagen in een arena, kon het dier hem te pakken krijgen met zijn horens. Hij vloog enkele meters de lucht in en moest ook nadien nog enkele harde klappen incasseren.

Toeschouwers snelden al snel zijn richting uit om hem in veiligheid te brengen. De man werd met een bloedende steekwonde aan zijn dij afgevoerd naar La Plana Hospital. Zijn toestand is momenteel stabiel.

Opschorting

Ook een 67-jarige man kwam er niet zonder kleerscheuren van af. De man, afkomstig van Madrid, probeerde net voor een aanval van de stier nog achter een hek klimmen , maar daar slaagde hij niet op tijd in. Hij werd eveneens geraakt aan zijn been. Een 41-jarige man liep dan weer meerdere verwondingen op nadat hij door de stier meermaals tegen een omheining werd geplet.

Naar aanleiding van de zware incidenten, besloot de organisatie om de rest van het evenement op te schorten. Ze verzochten alle toeschouwers om meteen het festival te verlaten.

Door kmlo
AANGERADEN