Zo werd Get Ready gekozen als voorprogramma van Michael Jackson: “Om nooit te vergeten”

Wanneer je op café zou vertellen dat Get Ready ooit opgetreden heeft in het voorprogramma van Michael Jackson, is de kans groot dat je voor een onnozelaar weggezet wordt. Maar toch gebeurde het, op 3 september 1997, een dag waar de Vlaamse boyband met veel plezier op terugkijkt. Dat vertelden ze in een interview met Studio Brussel.

In de veel te korte carrière van de King of Pop had ons land slechts driemaal de eer om hem te verwelkomen. De derde en laatste keer was in 1997, een concert in Oostende dat eerst nog geannuleerd werd omdat Jackson te hard aangegrepen was door het overlijden van prinses Diana, een vriendin van de popster.

Drie dagen later, op 3 september 1997, was het toch van dat. Daarvoor moest Jackson op zoek naar een nieuw voorprogramma. Hij kreeg de keuze en koos voor Get Ready, de Vlaamse boyband achter hits als Diep, Laat en Marjolein.

“Hij had via concertorganisator Paul Ambach eerder al eens over ons gehoord”, zeggen Jimmy Samijn en Koen Bruggemans van Get Ready in een interview met Stijn Van de Voorde van Studio Brussel. “In de aanloop naar het concert heeft hij dan een tape van ons bekeken. Een stukje, neem ik aan (gelach). Daardoor hebben ze ons gekozen. Het was ook wel toeval dat hij vier jonge gasten koos waarschijnlijk”, grappen de leden van de boyband, die nu nog steeds optreden.

“We vonden het een eer, maar we waren wel heel bang. Get Ready voor de King of Pop, dat is een heel ander genre. En dan sta je daar plots voor 80.000 mensen. Dat podium was gigantisch. Op zo’n groot podium hebben we nog nooit gestaan. Dat gaan we nooit vergeten.”

Door gjs
Meest recent