Profvoetballer El Ghanassy in beroep tegen verbeurdverklaring Porsche

Bron © BELGA

Foto: gia

Oostende -

Profvoetballer Yassine El Ghanassy (28) heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling door de politierechtbank tot 10.240 euro boete en twaalf maanden rijverbod. De verdediging vroeg vooral om de verbeurdverklaring van zijn Porsche 911 Carrera terug te draaien.

Op 19 mei 2017 zag de politie van Oostende hoe El Ghanassy met zijn wagen op een busstrook reed. De Porsche 911 Carrera bleek niet verzekerd. Bovendien mocht de toenmalige speler van KV Oostende op dat moment helemaal niet met de auto rijden. Na een vorige veroordeling voor de Brusselse politierechtbank moest hij immers nog zijn rijexamens opnieuw afleggen.

De politierechter veroordeelde El Ghanassy op 9 april in totaal tot een boete van 10.240 euro en een rijverbod van twaalf maanden. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, zal de flankaanvaller van het Saoedische Al-Raed beide rijexamens opnieuw moeten afleggen. Daarnaast zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven. Zijn wagen werd verbeurd verklaard.

“Trok te snel de wijde wereld in”

In beroep probeerde de verdediging de grillige carrière van de ex-Rode Duivel te schetsen. “Hij trok te snel de wijde wereld in en werd aan allerhande clubs in Europa en het Midden-Oosten uitgeleend”, aldus meester Brecht Maus. Volgens de advocaat waren die transfers te wijten aan een slechte begeleiding. “Of hij heeft bij die clubs misschien gewoon slecht gespeeld”, reageerde de voorzitter.

Tot slot pleitte meester Maus dat alle veroordelingen uit dezelfde periode dateren. “Hij was toen een los projectiel met te weinig verantwoordelijkheid, maar nu heeft hij een nieuwe manager.” De advocaat vroeg om geen verbeurdverklaring uit te spreken.

De rechtbank doet uitspraak op 12 oktober.

VOOR ABONNEES