Verzorgers schieten meteen in actie wanneer pasgeboren zebraveulen dreigt te verdrinken in Spaanse zoo

Bron © Daily Mail, El Mundo

De geboorte van een zebraveulen in een dierentuin in Valencia was woensdagnamiddag bijna afgelopen met een drama. Kort nadat de navelstreng van het pasgeboren veulen brak, sukkelde het dier in een nabijgelegen rivier. Even werd gevreesd dat het zou verdrinken, maar de bezoekers konden opgelucht ademhalen: de verzorgers konden op tijd reageren om de jonge zebra in veiligheid te brengen.

Dat de verzorgers meteen paraat stonden tijdens het incident, is geen verrassing. De bevalling van zebra LaNina werd immers al de hele tijd opgevolgd om te helpen waar het kon. En dat bleek ook broodnodig. Op het moment dat de navelstreng brak, zocht het veulen meteen de rivier op, maar besefte het niet dat het water veel dieper was dan gedacht. De paniek nam meteen de bovenhand, terwijl de nerveuze moeder niet wist hoe te reageren.

Gelukkig schoten enkele personeelsleden die in de buurt waren meteen in actie. Met de nodige voorzichtigheid stapten ze richting het spartelende veulen en brachten ze het dier veilig en wel op het droge. Meteen nadien ontfermde LaNina zich over de jonge zebra.

De snelle reactie van de verzorgers kon ook op veel lof rekenen van de bezoekers. Er volgde spontaan een applaus. Zowel de moeder als veulentje stellen het momenteel goed.

Door kmlo
Laad meer berichten...