Roompot zet alles op alles voor Van Aert: “We zijn bereid al zijn wensen in te willigen”

© GEERT TRESIGNIE

Michael Zijlaard en Erik Breukink van wielerploeg Roompot hebben gisteren Wout van Aert met een charmeoffensief proberen te overtuigen om volgend seizoen toch voor het fusieteam van Nick Nuyens te kiezen. Of dat geholpen heeft, zal eerstdaags blijken.

bow, gvdl

Wout van Aert en zijn manager Jef Van den Bosch zaten gisteren aan tafel met Nick Nuyens en Chris Compagnie om te praten over de toekomst. Van Aert had na de aangekondigde fusie tussen de ploeg van Nuyens en het Nederlandse Roompot gezegd niet meer voor het team te willen rijden. Van Nederlandse zijde waren ook manager Michael Zijlaard en ploegleider Erik Breukink aanwezig. “We hebben Wout constructief uitgelegd dat Roompot graag met hem willen werken”, zegt Michael Zijlaard. “We zijn superenthousiast en hebben hem onze plannen uitgelegd. Hij krijgt ook inspraak in de keuze van onze renners en zijn bereid al zijn wensen, indien mogelijk, in te willigen. Wout is een kanjer en wij willen graag met hem werken.”

Maar Van Aert heeft het gehad met Nick Nuyens. “Die ruzie is een oud zeer en daar wensen wij ons niet over uit te spreken. We hebben de vergadering dan ook verlaten zodat zij er daar met elkaar nog eens konden over praten”, aldus Zijlaard.

“Wout heeft naar ons geluisterd”, zegt Nuyens. “Ik heb ook gezegd dat we een sterker team zullen hebben dan dit jaar, dat we hem goed gaan omkaderen en dat we nog professioneler gaan werken. De bal ligt nu in zijn kamp, het is aan hem om zijn contract te honoreren. Dat is geen vodje papier, hij heeft toen met zijn volle verstand voor ons gekozen.”

Zondag fandag

Wout van Aert zelf wou niet communiceren gisteren en ­bespreekt nu zijn toekomst met zijn entourage. Hebben Zijlaard en Breukink hem met hun charmeoffensief kunnen overtuigen en is hij bereid de vete met Nuyens te stoppen? Of beslist hij toch om zijn contract af te kopen en vervroegd de overgang te maken naar LottoNL-Jumbo, het team waar hij vanaf 1 januari 2020 deel zal uit­maken? Dan zal hij daar wel een zware financiële tol voor moeten betalen.

Zondag houdt Van Aert een fandag in Lille. De steun van de fans zal de drievoudige wereldkampioen veldrijden deugd doen, om dan volgende week zondag in Geraardsbergen zijn cross-seizoen te starten. Tegen dan zal er ongetwijfeld meer duidelijkheid zijn.

Aangeboden door onze partners