Red Dragons gaan in Italië op zoek naar glorie tijdens WK volleybal (maar eerst oefenen ze nog in Aalst)

Foto: BELGA

Het fameuze Romeinse Foro Italico maakt zich op voor de openingspartij van het WK volleybal, zondagavond om 19.30 uur tussen gastland Italië en Japan. Tegelijkertijd staat in Varna een ontmoeting op het programma tussen Bulgarije, het tweede gastland, en Finland. Het vervolg komt er pas woensdag met onder meer België-Argentinië.

De Italiaanse hoofdstad heeft maar één match te bieden. Het is een soort proloog op dit wereldkampioenschap, in een machtig decor. Het Foro Italico – destijds nog gebouwd onder Benito Mussolini – is een openluchttheater met meer dan 10.000 zitplaatsen. Helaas dreigt er zondag regen, zodat de organisatoren er rekening mee houden dat ze in extremis moeten uitwijken naar het overdekte PalaLottomatica, ook goed voor ruim 11.000 zitjes.

In het Belgische kamp zal deze partij sowieso op de voet worden gevolgd, want de Red Dragons werden ondergebracht in een groep van zes met onder meer Italië. Zij beginnen het toernooi pas woensdag in Firenze, met meteen een kapitale partij tegen Argentinië. Zaterdagavond (20u) spelen ze in Aalst (Erembodegem) nog een uitwuifmatch tegen Australië. Vanaf 18u30 staan ze er ter beschikking van de fans voor handtekeningen en selfies.

Door pdk
    AANGERADEN