Bart Kaëll openhartig over relatie met Luc Appermont: “Wij vonden dat niemand daar zaken mee had”

Bron © JOE FM

Bart Kaëll en zijn moeder Madeleine. Foto: JOE FM

Bart Kaëll en zijn moeder Madeleine waren zaterdagvoormiddag te gast bij Ann Van Elsen op radiozender Joe FM. Daarin vertelden ze onder meer over zijn geaardheid en zijn relatie met Luc Appermont.

Bart Kaëll en Luc Appermont zijn intussen al veertig jaar samen, maar toch hebben ze hun relatie lang verborgen gehouden.

“Ja, toch zeker naar het publiek toe”, zegt Bart Kaëll eerlijk. “Wij komen uit een tijd zonder gsm’s en internet. Alles was anders. Toen we elkaar leerden kennen, vroegen we ons af hoe we met het publiek moesten omgaan. Maar als wij naar de bakker gaan, bijvoorbeeld, dan vragen we ook niet aan de andere klanten of dat hun vrouw of maîtresse is. Vanuit dat standpunt vonden wij dat niemand eigenlijk zaken had met onze relatie. In die tijd werd er ook veel minder of zelfs niet over privélevens gepraat. Je wist niet of bepaalde bekende mensen getrouwd waren of kinderen hadden. Sommigen vinden dat hypocriet, maar alles in zijn tijdgeest.”

“Bart heeft het me eigenlijk niet verteld”, vult moeder Madeleine aan. “Ik had het gevoel dat hij naarmate de tijd minder naar meisjes keek en ik zag het uiteindelijk wel, dus dan moest ik het niet meer vragen natuurlijk. Wij hebben daar nooit een probleem van gemaakt.”

“Het was een zoektocht”, zegt Bart nog. “Mensen denken dat we dat meteen weten of dat het een keuze is, maar dat is helemaal niet zo.”

:

Door nadb