Fransman Romain Guillaume en Joke Coysman winnaars van eerste editie Halve triatlon Knokke-Heist

Bron © BELGA
Knokke-Heist -

De allereerste editie van de halve triatlon in Knokke-Heist, die zaterdag plaatsvond tussen Sluis en Duinbergen, werd bij de mannen gewonnen door de Fransman Romain Guillaume en bij de vrouwen door Joke Coysman. Het parcours bestond uit 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen. Sofie Goos kreeg af te rekenen met een lekke band tijdens haar allerlaatste professionele competitietriatlon in België, maar eindigde alsnog op de zevende plaats.

Guillaume, die onder de vlag van het Belgische professionele team ‘Itzu Tri Team’ deelnam, zette zijn naam op de erelijst met een tijd van 3u49:34, ruim voor Tom Mets (3u54:29) en Sanne Swolfs (3u57:29). Zijn teamgenoot Ruben Geys pakte de vierde plaats (4u00:42). De Fransman finishte woensdag nog als tweede in de 20e editie van de triatlon van het Zwin, een korteafstandstriatlon die voor de vierde keer gewonnen werd door Pieter Heemeryck.

Bij de vrouwen ging alle aandacht naar Sofie Goos, die zaterdag haar afscheid van de Belgische competitie kleur wou geven met een zege. Na het zwemmen stond ze even tweede, maar na 30 km fietsen kreeg ze af te rekenen met een lekke band waardoor ze 10 kostbare minuten verloor. Toch pakte ze nog de zevende plaats, 17 minuten na winnares Joke Coysman, die een tijd van 4u35:07 neerzette. Charlotte Verhaegen werd tweede (4u36:31) en Lore Vanclooster (4u37:59) vervolledigde het podium.

    Meest recent