Legendarische sprinter Michael Johnson herstelt van kleine beroerte

Foto: REUTERS

Sprintlegende Michael Johnson is herstellende van een kleine beroerte. Dat kondigde de 50-jarige Amerikaan zaterdagavond zelf aan op zijn Twitterpagina. Johnson stelde zijn volgers wel gerust: hij heeft geen hartproblemen en lijkt goed op weg naar een volledig herstel

De Amerikaan legde op Twitter uit wat er exact gebeurd was. “Vorige week ben ik nogal verrassend getroffen door iets dat bekendstaat als een kortstondige ischemische aanval, ofwel een miniberoerte. Het goed nieuws is dat ik thuis ben, geen hartproblemen heb en al goede vooruitgang heb gemaakt op mijn pad naar een volledig herstel”, aldus Johnson. “Het lijkt erop dat deze dingen iedereen kunnen overkomen, zelfs iemand die ooit de snelste man ter wereld was! Ik ben bekend met goede oefenschema’s en heb er mezelf op gestort met mijn gebruikelijke focus en vastberadenheid.”

“In dit soort situaties helpt het om een voormalig atleet te zijn. Het helpt met je mindset, maar het herinnert je er ook aan dat je zorg moet dragen voor jezelf. Ik zal regelmatig updates geven over mijn herstel. Bedankt voor alle aanmoedigingen”, sloot de sprintlegende af.

Legendarische sprinter Michael Johnson herstelt van kleine beroerte
Foto: REUTERS

Michael Johnson was op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta de eerste man ooit die de 200 meter én de 400 meter won tijdens dezelfde editie van de Spelen. Hij trok vier jaar later een streep onder zijn sprinterscarrière nadat hij op de Olympische Spelen in Sydney opnieuw de 400 meter, en daarnaast ook de 4x400 meter, had gewonnen. Zijn gouden medaille in die laatste discipline leverde hij in nadat bleek dat Antonio Pettigrew, één van de andere Amerikaanse lopers, op dopinggebruik betrapt was.

Wereldrecordhouder

Johnson liep tijdens zijn carrière ook wereldrecords op de 200 en 400 meter die jarenlang onklopbaar bleken. Zijn record van 19,32 seconden op de 200 meter, gelopen op de Spelen van 1996, werd in 2009 op het WK verbroken door Usain Bolt (19,19 seconden). Twee jaar later zou ook Bolts landgenoot Yohan Blake de tijd van Johnson kloppen (19,26 seconden). Op de 400 meter liep Johnson op het WK atletiek van 1999 in Sevilla een tijd van 43,18 seconden, goed voor een wereldrecord dat net geen 17 jaar stand zou houden. Pas op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro stelde de Zuid-Afrikaan Wayde van Niekerk het record scherper: hij liep de 400 meter in 43,03 seconden.

Door svar
    SPORT VOOR ABONNEES
    Meest recent