17-jarige zwartrijder valt treinconducteur aan: “Plots een scherpe pijn in de zij”

Themabeeld

Lier -

In het station van Lier is zaterdagavond een treinbegeleider aangevallen. De conducteur wilde een jonge zwartrijder uit de trein zetten, maar die viel hem daarop aan met een scherp voorwerp. Dat bevestigt de NMBS aan onze redactie.

Het incident vond zaterdagavond omstreeks 22.30 uur plaats op de lijn tussen Antwerpen en Hamont: de conducteur betrapte een 17-jarige zwartrijder op het toilet, gaf hem geen boete, maar wilde de jongeman uit Herentals in de eerstvolgende halte, het station van Lier, wel uit de trein zetten. Op dat moment werd de conducteur aangevallen met een scherp voorwerp: “Hij voelde plots scherpe pijn in zijn zij”, aldus Lieselotte Claessens van het parket van Antwerpen/Mechelen, dat een onderzoek startte.

De treinbegeleider raakte lichtgewond, hij mocht na verzorging in het ziekenhuis zaterdagvond naar huis. Hij stelt het naar verluidt goed, maar is wel acht dagen werkonbewkaam. “Zijn verwondingen zijn niet ernstig, maar hij is wel flink geschrokken”, volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols. “Maar elke agressie is er uiteraard één te veel. De conducteur zal dan ook klacht neerleggen.”

De dader kon ontkomen, dat vernam persagentschap Belga uit anonieme bron. De NMBS bevestigt wel dat zijn identiteit bekend is bij de autoriteiten, omdat zijn vriendin ook op de trein zat.

Door jvh