Heldendaad: dappere mannen redden peuter die op vierde verdieping aan balkon hangt

Bron © Reuters

In de Chinese stad Changshu hebben twee mannen het leven van een peuter kunnen redden. Het meisje hing naakt aan een balkon op de vierde verdieping van een appartementsgebouw en dreigde naar beneden te vallen. Gelukkig merkten twee toevallige voorbijgangers het tafereel op en aarzelden ze geen moment om in actie te schieten.

De twee koeriers reden door de straten van Changshu op het moment van het incident. “Het was ongeveer tien uur ’s ochtends toen ik het kleine meisje aan het balkon zag hangen”, vertelde een getuige aan lokale media. “Een man stapte uit zijn voertuig en liep onmiddellijk naar het gebouw. Hij kon snel naar boven klimmen om het kind te redden.” Ook een tweede man volgde de weg naar boven om hulp te bieden.

Hun vlugge reactie miste haar effect niet: ze waren allebei nog op tijd om het meisje uit haar benarde situatie te verlossen. Kort nadien kwam de vader van de peuter thuis. Ze werd even alleen gelaten toen ze aan het slapen was, maar wist op onduidelijke wijze het raam te openen en naar buiten te kruipen.

“Ik ben deze twee helden enorm dankbaar”, vertelde de vader van het meisje. “Ook voor de mannen was het heel gevaarlijk om zo hoog naar boven te klimmen.” De vader kreeg later ook een waarschuwing omdat hij zijn kind alleen achterliet.

Door kmlo
VOOR ABONNEES