Oververmoeide Janine Bischops moet rusten

Foto: Frederik Beyens

Actrice Janine Bischops (75) is oververmoeid. Ze moest daarom de eerste voorstelling van haar nieuwe theaterstuk afgelasten.

“Ik moet eigenlijk rusten”, zei Bischops vorige week nog. “Ik neem wat te veel hooi op mijn vork en ben oververmoeid. Daarom raak ik ook niet van die vastzittende verkoudheid af. Mijn dokter zegt dat ik moet rusten.” Maar ze wilde doorzetten en pas rusten na haar nieuwe theatershow met Linda De Ridder. Helaas begaven haar krachten het net voor de start dan toch: afgelopen weekend moest de eerste voorstelling van Ontsnapt en Losgelaten in Theater Elckerlyc worden geannuleerd.

Bischops combineert momenteel opnames voor drie tv-programma’s met de nieuwe theatershow. Voor producent Dirk Van Vooren zat er niets anders op dan het slechte nieuws te melden aan het publiek. “We gunnen Janine nu alle rust om snel te kunnen recupereren en plannen een nieuwe voorstelling op zondag 23 september in Elckerlyc.” Alle andere voorstellingen van Ontsnapt en Losgelaten gaan voorlopig wel door. Bischops staat vandaag na een weekend rust normaal wel weer op de set van de nieuwe Ketnetserie #likeme. Opnames van enkele minuten zijn immers minder zwaar dan twee uur op een podium.

“Na Thuis dacht ik dat het gedaan was voor mij”, zegt Bischops, die twee jaar geleden opstapte als Jenny in de Eén-soap. “Maar nog nooit in mijn carrière deed ik zo veel dingen tegelijk als nu. Mijn kinderen beseffen dat acteren mijn leven is en dat ik dat vooral moet blijven doen, maar ook zij manen me aan om toch even na te denken voor ik nóg een rol aanneem. Weet je wat het probleem is? Ik ben dan wel een oud wijveke, maar ik doe het allemaal zo graag.”

Door gvh