Nederlands charmeoffensief faalt: Van Aert wil nog altijd niet voor nieuwe ploeg koersen (maar oplossing is niet simpel)

© Gregory Van Gansen

“Mijn standpunt is bekend en daar blijf ik bij.” Ondanks het gesprek dat Wout van Aert vrijdag had met de ploegleiding wil hij nog steeds niet rijden voor de fusieploeg van Nick Nuyens en het Nederlandse Roompot, dat vanaf 1 januari de opvolger wordt van ­Veranda’s Willems-Crelan.

bow

Manager Michael Zijlaard en ploegleider Erik Breukink probeerden hem met een charmeoffensief te overtuigen en waren bereid om op al zijn wensen in te gaan, maar vangen dus bot. “Ik mag over dat gesprek niks zeggen, maar ik blijf bij mijn standpunt.”

Van Aert heeft bij het team van Nuyens een contract tot 1 januari 2020 om dan over te stappen naar Lotto.NL-Jumbo, maar wil door de fusie eerder weg omdat hij niet wil rijden bij een team waar hij niemand kent en waar hij zelf niet voor gekozen heeft. “Ik hoop een oplossing te vinden om een betere situatie te creëren”, zegt Van Aert. Dat betekent dat hij zijn contract moet laten ontbinden, maar dat zal hem veel geld kosten. Tenzij hij een achterpoortje vindt. “Maar een contract is geen vodje papier”, liet Nuyens vrijdag weten.

Aangeboden door onze partners