Razendsnelle interventie: bodycam filmt hoe agent net op tijd man redt van verdrinking

Bron © WFLA

Politieagent Taylor Grant heeft donderdag in het Amerikaanse Pasco County een heldendaad kunnen verrichten. De man was nog net op tijd om een man te redden van verdrinking. Het korps heeft sinds kort de bodycambeelden van de agent openbaar gemaakt.

Het was verre van een eenvoudige situatie voor Grant, de agent die melding kreeg van het incident. Toen hij aankwam bij het huis in New Port Richey, moest hij zich eerst over een drie meter hoge omheining hijsen en een flink eind lopen om tot bij het slachtoffer te geraken. De 51-jarige Juan Munoz-Valencia was immers in het water gevallen, tussen een drijvend platform en zijn boot. Zijn vrouw probeerde hem minutenlang boven water te houden, maar had dringend hulp nodig.

Gelukkig was Grant nog op tijd om redding te brengen. Zodra hij ter plaatse was, kon hij de man uit zijn benarde situatie verlossen. In totaal zat het slachtoffer maar liefst een halfuur in het water. “Volgens de dame wilde hij eerst nog even van het uitzicht genieten voor ze naar de dokter zouden gaan vanwege een afspraak”, aldus Grant. “Maar toen hij te lang wegbleef en zijn vrouw hem probeerde te bellen, ging ze op zoek.” Ze belde meteen de hulpdiensten toen ze haar man in het water aantrof.

Schakelkast

“Het voornaamste was dat ik er op tijd geraakte, de manier waarop maakte niet uit”, verklaarde de agent aan lokale media. “Toen ik naar de metershoge muur keek, zag ik ook een schakelkast staan. Die leek me sterk genoeg om mijn gewicht te dragen en mezelf over het hek te laten klimmen.” Zijn vermoedens werden niet veel later ook bevestigd, met de levensbelangrijke reddingsactie tot gevolg.

Munoz-Valencia was na de redding amper bij bewustzijn, maar reageerde al snel toen Grant begon met de reanimatie. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het North Bay Hospital. “Mijn gedachten gaan uit naar de familie van het slachtoffer”, liet de agent nog weten.

Door kmlo