Topman luchthaven Charleroi wordt directeur van Pairi Daiza

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Brussel -

De luchthaven van Charleroi (Brussels South Charleroi Airport) moet na bijna tien jaar op zoek naar een nieuwe topman. Huidig CEO Jean-Jacques Cloquet trekt immers naar Pairi Daiza, zo maakte het Henegouwse dierenpark maandag bekend.

Cloquet staat sinds juli 2009 aan het hoofd van de luchthaven van Charleroi, eerst nog tijdelijk en sinds december 2010 definitief. Onder zijn leiding groeide de regionale luchthaven van 5,2 miljoen passagiers in 2010 naar bijna 7,7 miljoen vorig jaar. Er kwam een tweede terminal, er werden nieuwe luchtvaartmaatschappijen aangetrokken (met als recentste Air Belgium, goed voor de eerste langeafstandsvluchten vanop Charleroi), en er staat een baanverlenging in de steigers.

De luchthaven vernam het vertrek van Cloquet - in januari - afgelopen weekend, zegt voorzitter Laurent Levêque. “We kunnen hem alleen maar gelukwensen met de nieuwe uitdaging”, reageert hij.

De zoektocht naar een opvolger zal snel gelanceerd worden. Het moet iemand zijn die meer kan dan alleen met financiën omgaan, benadrukt Levêque. “Om de luchthaven te leiden, hebben we iemand nodig die ook kan omgaan met de vakbonden en die goede contacten heeft in economische en politieke kringen.”

“Jean-Jacques Cloquet zal uiteraard moeilijk te vervangen zijn, maar we hebben alle vertrouwen in de raad van bestuur om de transitie en de toekomst van het management in goede banen te leiden”, luidt het dan weer op het kabinet van Jean-Luc Crucke, Waals minister van Luchthavens.

“Jean-Jacques Cloquet en ikzelf geloven rotsvast in het potentieel van Wallonië en Henegouwen op het vlak van aantrekkelijkheid en toeristische ontwikkeling van de streek, waarvan onze twee bedrijven nu de speerpunt zijn”, klinkt het.

Pairi Daiza kreeg vorig jaar 1,9 miljoen bezoekers over de vloer en stelt momenteel 380 mensen tewerk.

VOOR ABONNEES