Eigenaar tijgerzoo huurt moordenaar in om dierenverzorgster te doden: “Dit is geen alleenstaand geval”

Bron © newser - pensacola news journal

Joseph Maldonado-Passage, ook wel “Joe Exotic” genoemd. Foto: AP

Joseph Maldonaldo-Passage is eigenaar en uitbater van een tijgerzoo in het Amerikaanse Oklahoma. De man werd afgelopen week gearresteerd omdat hij een huurmoordenaar had afgestuurd op een dierenverzorgster die al jarenlang kritiek had op zijn zoo. Die huurmoordenaar bleek echter niet te zijn wie hij beweerde.

De 55-jarige Joseph Maldonaldo-Passage staat bekend onder velen namen: Joseph Allen Maldonaldo, Joseph Allen Schreibvogel en zijn bekendste: Joe Exotic. Hij runt al jaren een tijgerzoo in de Amerikaanse staat Oklahoma, maar niet zonder protest van een plaatselijke dierenverzorgster en die is er nu van overtuigd dat Passage haar wilde vermoorden.

Eerst de feiten: Joseph Maldonaldo-Passage werd afgelopen week gearresteerd voor het betalen van een huurmoordenaar. De politie kreeg te horen dat Passage iemand gevraagd had of hij geen huurmoordenaar kende. Die persoon verwees hem echter door naar een undercover FBI-agent met wie Passage op 8 december afsprak om de details van de gewenste moord te bespreken. Dat gesprek leidde uiteindelijk tot zijn arrestatie.

De politie heeft de naam van het mogelijke slachtoffer nooit genoemd, maar in een video op YouTube vertelde Carole Baskin dat zij degene was die volgens Passage dood moest. Baskin baat een opvangcentrum voor grote katachtigen uit en won in 2013 nog een dure rechtszaak van Passage. Volgens Carole uitte hij jarenlang verschillende dreigementen, waaronder een video waarin hij een opblaaspop die hij zo verkleed had dat ze op Carole leek, in het hoofd schoot.

“Dit is geen alleenstaand geval”, vertelt ze in de video, waarna ze doorgaat met te zeggen dat mensen die het opnemen voor dierenrechten wereldwijd heel wat te verduren krijgen. Als blijkt dat Passage schuldig is aan huurmoord, dan zou hij voor tientallen jaren achter tralies verdwijnen.

Door nkdr