Nu al voorproeven van OdeGand

Gent - Als voorloper voor de 16de editie van OdeGand, dat nu zaterdag 15 september plaats vindt, staat op het Sint-Baafsplein nu al een grote glazen Festivalbox. Die dient niet enkel om OdeGand onder de aandacht te brengen. Het publiek kan er al een aantal muziekfragmenten gaan voorbeluisteren. Wie al een OdeGand ticket bestelde en ontving, kan dat ticket vanaf nu al gaan inruilen voor de OdeGand festivals. Dat voorkomt aanschuiven op zaterdag. Al kan de festivalpas ook zaterdag zelf op diverse plaatsen in de stad afgehaald worden.

De glazen festivalbox zal deze week ook dienst doen als "Kleinste Repetitiekot". Groepen die zin hebben om onder het oog van passanten op het Sint-Baafsplein in een glazen box te repeteren, kunnen dat. Op woensdagen 19 en 26 september en op zaterdagen 22 en 29 september wordt de glazen Festivalbox omgebouwd tot een repetitiekot. Zangers, koren, bands, alle genres zijn welkom om zichzelf daar aan het publiek te presenteren. Geïnteresseerden kunnen inschrijven  via dit formulier.

 

OdeGand heeft plaats op zaterdag 15 september, vanaf 13 uur. Op 16 binnenlocaties vinden meer dan 60 concerten plaats. Het publiek kan van het ene concert naar het andere via bootjes, taxifietsen of te voet. Voor het namiddaggedeelte heeft men een dagpas nodig. Er is ook een gratis gedeelte dat zich afspeelt op het Sint-Baafsplein, de Stadshal en de Gras- en Korenlei. 's Avonds is er aan de Gras- en Korenlei een gratis slotspektakel met onder meer een concert van Isolde Lasoen met groot orkest, gevolgd door vuurwerk. Tickets en info op www.odegand.gent

 

 

Door Rudy Tollenaere