Politie pakt tiener (17) die treinbegeleider neerstak op na achtervolging

Foto: bert provoost

Lier -

De 17-jarige jongeman uit Herentals die ervan verdacht wordt zaterdagavond een treinconducteur te hebben aangevallen met een scherp voorwerp in Lier, is maandagavond door de politie gevat, en zal voor de jeugdrechter worden geleid. Dat meldt de lokale politie van de zone Neteland dinsdag. Bij zijn arrestatie probeerde de tiener nog te vluchten.

De verdachte werd zaterdagavond door de conducteur betrapt op het reizen zonder een geldig vervoersbewijs. De conducteur wilde hem geen boete opleggen, maar de jongeman moest wel de trein verlaten in de eerstvolgende halte, die van Lier. Daar kwam het tot een discussie op het perron, en voelde de conducteur plots pijn in zijn zij. Hij werd gestoken met een scherp voorwerp, raakte lichtgewond en is enkele dagen werkonbekwaam.

De jongeman uit Herentals vluchtte daarop weg, maar kon geïdentificeerd worden omdat zijn vriendin ook op de trein zat. De voorbije dagen speelde de verdachte een kat-en-muisspelletje met de politie, tot hij maandagavond iets na 17 uur in Westerlo werd opgemerkt, en na een korte vluchtpoging met een fiets kon worden ingerekend.

Door ph, jvh