Meer dan 50 beschermde schildpadden gestolen in Corsicaans dierenpark

Bron © BELGA

Foto: A Cupulatta

In een dierenpark op Corsica zijn 56 schildpadden van een beschermde soort verdwenen. De diertjes namen niet de benen, maar dieven gingen er mee aan de haal. Dat meldt dierenpark A Cupulatta dinsdag via Facebook. Het parket laat weten dat de gendarmerie een onderzoek gestart is.

Het gaat om volwassen Griekse landschildpadden. “Ze kunnen niet legaal verkocht worden, dus ze komen in de illegale handel terecht”, schrijft een verantwoordelijke van het park in Vero, in het centrale deel van het Franse eiland. Ook de schildpadjes die later nog uit hun ei zullen komen, zullen niet verkocht kunnen worden.

Het dierenpark sluit ook niet uit dat het om een actie van dierenrechtenactivisten gaat. Als de dieren vrij komen in de natuur, kunnen ze wilde populaties besmetten met hun ziektekiemen uit het dierenpark, waarschuwt het park.

De Griekse landschildpad is een beschermde soort die 18 tot 20 centimeter groot wordt, met een geelzwart schild. De westelijke ondersoort is in het Middellandse Zeegebied verspreid, in Spanje, Frankrijk, Corsica, Italië en Sardinië. De soort wordt beschouwd als “in gevaar”.

Door jvh
VOOR ABONNEES